استاد پرویز اسکندر پور خرمی

استاد پرويز اسکندر پور خرمی

زندگی نامه استاد پرويز اسکندر پور خرمی

استاد گرانقدر پرويز اسکندر پور خرمي به سال 1338 دیده به جهان گشوده و از اوائل دهه 1350 به طور متناوب به چندين رشته هنري پرداختند که از آن جمله مي توان به خوشنويسي، تذهيب و مينياتور اشاره نمود. ایشان در سال 1354 با استادي جناب غلامحسين اميرخاني موفق به اخذ مدرک ممتاز خوشنویسی از انجمن خوشنويسان گرديدند. همچنين در نگارگري به صورت مشخص از محضر استاد اردشير تاکستاني استفاده نموده و از بقیه اساتید صاحب نام این رشته نیز سود جستند. ايشان در سال 1375 موفق به اخذ ليسانس رشته نقاشي از دانشگاه تهران و در سال 1379 موفق به اخذ مدرک فوق ليسانس از دانشگاه تربيت مدرس گشتند و هم اکنون عضو هیئت علمی این دانشگاه هستند. این هنرمند گرانمایه از سال 1371 در دانشگاه الزهراء و از سال 1378 در دانشگاه سيستان و بلوچستان مشغول به تدريس بوده اند. در کنار این مراکز به صورت متناوب در دانشگاه‌های بندرعباس و کرمان و رشت و مشهد نیز به تدریس می‌پرداختند. ایشان به مدت بیست و یک سال سابقه حضور در میان هنرمندان حوزه هنري را داشته‌اند و تا چندی پیش به مدت شش سال مسئولیت موزه فرش تهران را به عهده داشتند.

برخی تابلوهاي این هنرمند فرزانه آذین‌بخش موزه‌های حضرت امام (ره)، رياست جمهوري، شهداء، هنرهاي معاصر، موزه کرمان و موزه آستان قدس رضوي می‌باشد. ایشان در بيش از بيست نمايشگاه جمعي داخلي و خارجي آثار خود را عرضه نموده و سی و دو نمایشگاه انفرادی در بیست و چهار استان کشور داشته اند و در نمايشگاه دوسالانه نگارگري صاحب اثر برتر شناخته شده‌اند.

استاد اسکندر پورخرمی با وجود توانايي بسيار در زمينه خلق آثار هنري، خود را وقف آموزش و تدريس نموده اند؛ بدین سبب به روش تدريس منحصر به فردی که بازدهي بسيار بالایی دارد، دست یافته‌اند. این روش مدت زمان آموزش نگارگري را بسيار کوتاه مي‌نماید و شاگردان ايشان در پايان ترم اول به راحتي می‌توانند به صورت خلاقانه اثري را رقم زده و به پايان رسانند؛ این در صورتی است که احساس نیاز به هيچ گونه کپي و استفاده از آثار ديگران نمی‌نمایند.

در کنار آموزش و خلق آثار یکی دیگر از فعالیت‌های این استاد بزرگوار نگارش مجموعه‌ کتب گرانقدری در زمينه مينياتور و گل و مرغ و تذهيب است که اولين جلد آن در تابستان سال 1380 در طي سه ماه دو بار تجديد چاپ گرديد. نام این کتابها بدین ترتیب است:

  • گل‌های ختائی.
  • اسلیمی و نشان‌ها.
  • طوبای گل و مرغ.
  • نگارگری صور انسانی.
  • نگارگری صور حیوانی، نباتی، خیالی و مصنوعات بشری.

این مجموعه به حقیقت دائره المعارف مصور نگارگری اسلامی است و هر کتاب هزاران تصویر از موضوع خویش را در بر دارد و بهترین و کامل‌ترین راهنما و آموزش دهنده نگارگری است.

عشق و اردادت این استاد بزرگوار به ساحت اهل بیت علیهم السلام سبب افتخاری بالاتر از این موارد برایشان گردید. مسئولین بازسازی عتبات که به دنبال استادی متبحر و زبردست می‌گشتند، به اشارت یگانه دوران جناب استاد فرشچیان به محضر ایشان روی آورده و طراحی بسیاری از بقاع متبرکه در کشور عراق را به ایشان سپردند. از آن جمله می‌توان به این موارد  اشاره نمود:

طراحی نقوش درب‌های متعددی در حرم‌های مختلفی چون حرم امیر المومنین علیه السلام و حرم حضرت سیدالشهداء علیه السلام و حرم حضرت ابالفضل علیه السلام. طراحی ضریح حضرت ابالفضل علیه السلام و حضرت زینب علیها سلام در خیمگاه و طراحی ضریح‌های حضرت مسلم بن عقیل علیه السلام و جناب حبیب بن مظاهر.

گوشه‌ای از صفات والای این هنرمند والامقام خضوع بسیار، محبت فراوان و ادب بسيار بالاي ايشان است؛ به صورتي که تمامي شاگردان ايشان يقين مي‌دانند که استادشان همه ایشان را همانند فرزندان خویش دوست مي‌دارد. از خداوند متعال براي ايشان موفقيت و سلامتي روز افزون خواستاريم.

مجموعه ذیل بخشی از آثار قدیمی این یگانه دوران است که در نگارش قبلی این پایگاه در سال 1382 استفاده گردید. در صورت مهیا شدن آثار جدیدی از ایشان به محضر هنر دوستان تقدیم می‌گردد.

کوچک‌ترین دوستدارشان

احسان پورنعمان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *